Om Canyoning.dk

Har netop gennemført en helt fantastisk canyon på Sardinien, mødt skildpadder, fisk og slanger. Så er livet sgu værd at leve.

Velkommen til Canyoning.dk
Dette er mine erfaringer med aktiviteten canyoning eller canyoneering som det også kaldes. Det er en relativ ny aktivitet, som der derfor ikke har den store udbredelse, hvilket er synd, for det kan være døren til en række rigtigt fede naturoplevelser, og/eller udfordringer.

Siden skal ikke ses som en guide, men som et sted hvor man kan blive lidt klogere på hvad canyoning kan være. At kaste sig over canyoning kræver erfaring med klatring og/eller uddannelse af canyoninginstruktører, da forkerte beslutninger kan være den sidste beslutning du træffer. Så overvej grundigt om du er klar til at gøre det på egen hånd, inden du kaster dig over de ruter der er beskrevet her på siden. Ellers er der masser af selskaber som udbyder guidede ture.

Canyoning på min måde
Jeg blev selv bidt af canyoning på en tur til Sardinien, hvor den fantastiske natur, og nogle af Europas dybeste kløfter gør canyoning til en helt specielt oplevelse. Her møder man også de dele af canyoning som tiltaler mig ved canyoning, nemlig muligheden for de unikke naturoplevelser, at opleve dyr i deres naturlige miljø, forskelligartede klipper og ikke mindst et miljø som kan ændre sig på et øjeblik.

Det samme gør sig gældende for Lazio regionen hvor næste tur gik til, her blev kærligheden til naturen som en del af canyoning yderligere udbygget, ligesom der er mulighed for at opleve nogle helt fantastiske ruter hvor små vandfald og masser af grønt skaber skønne haveagtige canyons. Også her finder man et varieret dyreliv som man kan studerer på nærmeste hånd imens man begiver sig igennem canyonen, klipper som byder på store forandringer og vandfald som tager pusten fra en når man hænger der midt i dem.

Dette er den type canyoning jeg dyrker, og som står i modsætning til den mere kommercielle tilgang, hvor det drejer sig om at søge adrenalinsusene. Her vægtes høje rappel, hop fra forskellige højder og store vandmængder over tiden til fordybelse med naturen. Det er en anden tilgang, ikke dårligere, bare en anden.

Hvis du vil i kontakt med mig kan det gøres på min mail: canyoning(a)rasmusfredslund.dk
Eller I kan se mere på Google+: Canyoning.dk på Google+