Canyon: Cresiano Inferiore

Rappelling i Cresciano Inferiore

Ikke uden grund er dette Ticinos mest populære canyons. Den byder på canyoning i fantastiske omgivelser for alle dem som ikke er på jagt efter et adrenalinsus. For os blev det starten på en fantastisk canyoning tur igennem Schweitz og Italien, som ikke engang godstog og maveonde kunne spolere.

Vi ankommer til Cresciano efter mørkets frembrud, og efter en alt for dyr pizza på hovedgadens grillbar, slår vi teltet op imellem træerne ved kløftens bund. Godt nok med togskinnerne som nabo, men som jeg får sagt: “De kører vel ikke med tog på lokalbanen på denne tid af døgnet”. Det gør de.

Så efter en nat hvor vi hver halve time bliver vækket af lyden af passerende godstog, der lyder som om de kører på skinner lagt imellem vores liggeunderlag, står vi lidt klatøjede op og ringer til administratorerne af dæmningen længere oppe i kløften. På en blanding af italiensk og tysk får vi talt os frem til at det er sikkert nok at dyrke canyoning i dag.

Kriller i maven og fantastisk vejr

Det er kun et par måneder siden canyoning kurset i Skotland, men det føltes fantastisk at være i gang igen, så maven bobler af forventning og begejstring da vi rigger første rappel til. Med en håndfuld nye teknikker i “værktøjskassen” er det endnu sjovere end jeg husker det.

Solen skinner og vi slipper nogenlunde tørre fra første rappel ned langs et 17 meter vandfald. Men snart skal våddragterne dyppes, for næste udfordring er et 5 meter hop, efterfulgt af et rappel ned i et pothole, som kræver lidt svømning at komme ud af. Vandet er heldigvis ikke alt for koldt, og solen varmer godt lige så snart vi er ude af vandet.

Efter et par rappels mere ender vi midt i det italienske ferieland, da vi dumper ned midt i et pothole hvor et par italienske kvinder er i gang med at bade. Næste rappel sender os forbi en ældre italiensk mand der ligger og soler sig på klippen i al hans herlighed.

Sommerland og lys klippe

De lyse klipper reflekterer solens stråler og det er svært at forestille sig et bedre sted at være, end lige her. Her er varmt, naturlige vandrutchebaner og flotte udsigter ud over dalen.

Efter tre timer i canyonland er det hele dog over næste lige så hurtigt som det hele startede, da vi tager de sidste rappel på hhv. 25 og 10 meter og pludseligt står 100 meter fra vores lejrplads.

Desværre har turen kostet mig mit kamera, da en af de vandtætte bokse blev utæt undervejs, så billeder er der ingen af, men videoen kan I godt få:

Mere info om Canyoning i Cresciano Inferiore

Kløften er bredt anerkendt som en af de smukkeste i Ticino, og da den samtidigt ikke er alt for svær hverken at komme til eller gennemfører, er den ret populær. Derfor kan du også godt regne med at møde et eller flere hold canyoneers og/eller turister med guide på vej igennem kløften.

Du finder den lige udenfor byen Cresciano. Topos og info om den finder du i bogen: Canyoning in the Alps, fra Cicerone